top of page

Onder het pseudoniem Frans Gillis schuilt de in het Antwerpse wonende schrijver Noël Melis, geboren in Sint Gillis Waas in december 1938. Hij volgde de humaniora bij de Broeders Hyëronymieten in Sint Niklaas waar hij een sterke belangstelling ontwikkelde voor literatuur.

Na zijn eerste werkervaringen als bediende bij een Nederlandse scheepsagent en later bij een Nederlands accountantsbureau bouwde hij bij een financiële instelling op de grote Markt in Antwerpen een loopbaan uit als zelfstandig lokaal agentschapsdirecteur. Ondertussen getrouwd en vader van twee zonen en grootvader van drie kleinkinderen zijnde, oefende hij deze functie uit gedurende dertig jaar. Eenmaal gepensioneerd werd hij lid van de faculteit voor vergelijkende godsdienstwetenschappen en van de werkgroep Kierkegaard.

Wegens de groeiende behoefte zich te uiten kreeg de schrijfmicrobe hem opnieuw te pakken. Zo ontstonden in 2010 "De schreeuw", en 2011 "Theo, fragmenten uit het leven", in 2012 "In verwarring" en in 2017 "Levenslang of een vertelling met een voorlopig einde". Deze boeken zijn alle vier uitgegeven bij Boekenplan (Mosae Libro) in Maastricht - NL. Medio september 2021 verscheen daar ook "De laatste episode in het leven van Peter Hoogdal".

De boeken zijn verkrijgbaar bij Mosae Libro-Boekenplan, via Booxstore, bij Bol.com en bij de reguliere boekhandel.

Voor eventueel contact: info@boekenplan.nl

bottom of page