top of page

Levenslang
of een vertelling met een voorlopig einde

In dit vierde boek van de in het Antwerpse wonende Frans Gillis maken we kennis met Ronald, een oudere man die na de dood van zijn vrouw zijn intrek neemt in een serviceflat. Daar kijkt hij terug op zijn leven en haalt herinneringen op van zijn neef Désiré, die net uit een psychiatrische instelling is ontslagen. Hij begint er ook een verhaal te schrijven waarin veel gelijkenissen tussen hemzelf en het hoofdpersonage Edwin. Dit leven verloopt vrij burgerlijk, tot Edwin een vorm van depressie krijgt. Wanneer die dat is te bovengekomen vraagt Ronald zich af of Edwin, de persoon die hij heeft gecreëerd, het niet beter voor heeft dan hijzelf.

"Een prachtig boek, niet alleen vanwege het sensitieve Vlaamse taalgebruik maar zeker ook omdat het je zo goed in de verschillende verhaallijnen trekt. Je bent er, je voelt het, je ruikt de omgeving! De rustige sfeer die dit boek ademt is goed voor een aantal ontspannen uren leesgenot. -  Bol.com"

"Het lijkt wel een beetje de boodschap van het boek te zijn, het altijd moeten van de mensheid tegenwoordig, men moet dit en dat om erbij te horen, succesvol te zijn, geaccepteerd te worden… terwijl men het eigen ik zijn uit het oog verliest, terwijl juist dat zo belangrijk is, je zelf zijn en vooral blijven...

Een niet alledaags boek, waarin je tussen de regels een beetje door moet lezen om tot de kern van het verhaal te komen. - The New Royalty World Boeken Blog"

Levenslang.jpg
bottom of page